Jyske on lehtimäkeläisyyttä

Urheiluseuraa ei voi kylliksi kiittää silloin, kun puhutaan yhdessä tekemisestä, yhteisten päämäärien tavoittelemisesta tai paikkakunnan identiteetistä. Varsinkin maaseudulla seuroilla on edelleen valtavan suuri rooli myös kolmannen sektorin toimijana, paikkakunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä.

Lehtimäen Jyske on osa lehtimäkeläisyyttä, yhteisöllisyyttä, jota halutaan pitää tiukasti yllä. Lapsille ja nuorille seura on liikunnan mahdollistaja.

Näin sanoo 90-vuotisjuhlaansa ensi lauantaina viettävän Lehtimäen Jyskeen puheenjohtaja Tuula Kurunmäki. Hän toteaa, että aikaisemmin Jyskeen vahvuudet olivat hiihdossa ja yleisurheilussa. Viimeisten vuosikymmenten aikana hiihdossa ovat menestyneet esimerkiksi Juha Hauta-aho ja Anni Keisanen. Viime aikoina seuran menestyksen painopiste on siirtynyt yleisurheilun puolelle. Keihäänheitossa menestynein urheilija on ollut Ari Mannio ja naisten puolella Janette Lepistö. Myös juoksija Sanni Taipalus on tuonut menestystä. Kurunmäki muistuttaa, että Lehtimäen Jyskeen jäsenmäärä, 300 jäsentä, kertoo seuran tärkeydestä lehtimäkeläisille.

Jyskeen vahvuuksia ovat urheilijoiden lisäksi toimijat, jotka järjestävät kerhoja, harjoituksia ja kilpailuja laajemmassakin mittakaavassa.

Rannankylän kenttä on Lehtimäen Jyskeelle tärkeä. Sen remonttia seurassa on odotettu koko kesä ja syksy. Toive kaupungille on, että heti keväällä remontti toteutuisi kokonaisuudessaan.

Yhdessä on kiva liikkua, on juhlivan Jyskeen muistutus päättäjille. Onnittelut 90-vuotiaalle urheiluseuralle!

Sari Heinilä