Kannattaa harrastaa

Syksyn alkaessa katseet ja ajatukset kääntyvät usein kotiin ja omaan itseen. Mistä saisin virtaa alkavaa pimeää vuodenaikaa varten? Aloittaisinko uuden harrastuksen? Mikä minua kiinnostaisi?

Uuden harrastuksen aloittaminen kannattaa aina - vielä parempi, jos aloittamisesta seuraa innostus ja harrastuksesta tuleekin pidempiaikainen. Toisaalta mitään vikaa ei ole siinäkään, että kokeilee monenlaista ja sitten ehkä päätyy siihen, mikä omimmalta tuntuu.

Joku haluaa kokeilla uutta liikuntamuotoa, toinen maalata tauluja tai kutoa kangasta. Kielten opiskelu on aina kiinnostavaa, samoin kuorossa laulaminen tai uuden instrumentin opettelu.

Alajärvellä on paljon harrastustarjontaa, sekä uusia juttuja että vanhoja tuttuja. Monipuoliseen liikuntaan on tiloja niin keskustassa kuin kylillä - uusimpana Luoma-ahon kylätalo.

Asiantuntevaa ohjausta ja opetusta saa muun muassa eri yhdistysten järjestämissä liikunta- ja kulttuuritapahtumissa sekä kansalaisopiston ja musiikkiopiston kursseilla.

Tänä syksynä harrastuksia haittaa korona, jonka torjuntaan asetettuja sääntöjä pitää meidän kaikkien noudattaa myös vapaa-ajalla. Nähtäväksi jää, tohtivatko ihmiset lähteä harrastustensa pariin entiseen malliin vai tyrehtyvätkö kokoontumiset alkuunsa.

Vaikka nykyajan tekniikka mahdollistaa monien asioiden tekemisen ja opettelun kotonakin, ei mikään voita yhdessä puuhaamista.

Saila Collander