Kasvua ja isoja investointeja

Viime viikon tuiskuaamuna, perjantaina, Keitele Forest -konsernin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio oli tyytyväinen. Hän totesi, että lunta on paljon, mutta siihenkin on varauduttu ja lumityöt on tehtailla tehty jo yöllä. Hän näki kunnon talvessa paljon hyvää, sillä metsäalan yrityksellä on siihen aivan oma näkökulmansa: ”On hyvä, että on pakkaskautta, jotta sivuteille tulee kantavuutta. Lapissa kantavuutta on ollut jo marraskuusta lähtien, mutta onneksi myös Alajärvelle ja koko puunhankinta-alueelle on saatu kantavuutta. Näillä kulmilla on paljon vanhoja ja huonoja teitä, mutta nyt saadaan puuta tehtaalle.”

Kylävainion mukaan puukauppa on käynyt viime vuoden lopulla ja jo alkuvuodestakin varsin hyvin, myyntihalukkuutta on ollut.

Hän myös huomauttaa, että Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on merkittävästi hakkuusäästöä jopa järeästä tukkipuusta.

Puukauppa on keskiössä yrityksessä, joka asettui vuonna 2014 Alajärvelle ja on siitä lähtien investoinut voimakkaasti, kaikkiaan 55 miljoonalla eurolla, Alajärvellä toimivalle sahalle. Keitele Forestin Alajärven saha on nyt suurin Länsi-Suomessa ja aina Oulun seudulle saakka. Viikko sitten julkistetun viime tilikauden liikevaihto oli 292 miljoonaa euroa ja liikevaihdon kasvu 8,6 prosenttia. Liikevaihdosta yli 90 prosentin osuus syntyy ulkomaankaupasta, jossa päävientikohteena on Aasia ja siellä merkittävin ostaja on Japani. Korona-aikanakin toiminta on pysynyt vakaana. Kylävainio kiittää työntekijöille siitä, että korona ei ole päässyt yrityksen sisälle missään yksikössä. Turvallisuusohjeista on pidetty tiukasti kiinni.