Kiinteistöjen kohtalon hetket

Noin 70 pikkulasta oli uuden edessä maanantaina Vimpelissä. Tuttu päiväkoti oli pistetty käyttökieltoon ja seuraavat kuusi viikkoa menisi väistötilan väistötilassa.

Lapsethan ovat joustavia, mutta muutoksen synnyttämän hämmennyksen kyllä pystyi aistimaan niin lapsissa kuin vanhemmissakin ensimmäisinä päivinä. Ymmärrystä toi se, että ratkaisu oli välttämätön.

Epätietoisuus ja harmi päiväkotiin liittyvissä kysymyksissä purkautui Vimpelin Facebook-ryhmässä viime viikolla jo ennen kuin Metsätarhan pikaisesta pakkosiirrosta edes tiedettiin. Mitä kunta oikein aikoo tehdä? Missä väistön tulisi olla? Miksei parakkeja?

Kantaa päätyi ottamaan lopulta kunnanjohtaja Sami Gustafssonkin. Hän huomautti, että päiväkotiparakki olisi tuonut kunnalle noin 150 000 euron vuositappiot. Ja taseessakin on alijäämää. ”Näin ollen kunnan mahdollisuudet investoida tulevaisuudessa uusiin päiväkoti- tai kouluhankkeisiin olisivat hankaloituneet entisestään”, totesi Gustafsson. Syksy näyttää, mitä Vimpeli tekee.

Kuultavissa oli paljon huolestunutta puhetta. Voiko kunta selvitä rahapulassa näistä kiinteistöjensä ongelmista? Onko tämä itsenäisyyden menoa tai sen hinta?

Entä miten käy Uusikylän koulun? Arvion mukaan remontti maksaisi noin 125 000 euroa. Rempataanko vai ei? Selvittely jatkuu. Helppoja ratkaisuja ei ole, koska vastakkain ovat raha, tunteet ja pikkuväen vähyys. Parhaaseen on silti lasten takia pystyttävä.

Johanna Kataja