Kirjat kertovat kiinnostuksista

Ensi sunnuntaina istahdetaan kodeissa pöydän ääreen useammankin sukupolven voimalla. On hienoa, että isiä -nuoria ja varttuneempia - muistetaan ja annetaan arvo isyydelle. Isien päivänä tuntuu hyvältä muistaa myös jo edesmenneitä isiä ja pappoja.

Isänpäivän muistamisissa pohditaan usein miesväen harrastuksia. Pieni vilkaisu isänpäivän kirjatarjontaan antanee jonkinlaisen kuvan miesväen kiinnostuksista.

Alajärven kirjastossa miesten suosikkikirjoja jonoiksi asti ovat tällä hetkellä Kari Hotakaisen kirja Tuntematon Kimi Räikkönen ja Risto Siilasmaan kirja Nokian vaikeista vuosista. Miesten kestosuosikkeja kirjastossa ovat myös dekkarit, rakentamiseen liittyvät kirjat sekä tosielämään liittyvät kirjat ja elämäkerrat.

Uutuuskirjojen aiheiden voi kuvitella peilaavan jollakin tapaa tämän hetken eri ikäisten miesten kiinnostuksen kohteita.

Vaikka itse ei rakentaja olisikaan, voi rakentamiseen liittyvä kirjallisuus kiinnostaa. Ja vaikka itse ei autoa entisöisikään, niin kyllä vanhojen autojen yksityiskohdat voivat silti olla mielenkiintoisia. Ja sama pätee metsästykseen: vaikka ei enää itse jaksaisikaan metsälle mennä, niin kyllä metsästys- ja kalastusaiheet voivat palauttaa mieliin hienoja muistoja.

Uutuuskirjojen miehille suunnatut aiheet valaisevat: Savusauna tai hirsitalo ennen ja nyt, Viski, Suuri Pohjolan nisäkäskirja, Maalaiskokin keittiössä, Erätulilla, Törnin hurjat jääkärit, Raatteen tie ja Lapin sota 1944-45 tai Karjalan kannaksen takaisinvaltaus kesällä 1941.

Hyvää isänpäivää!

Sari Heinilä