Kolmas sektori tuli näkyväksi

Lehtimäen Ränkipäivien ohjelmavalinnassa voi nostaa hattua sille, että markkinoilla pääsivät hienosti esille kolmannen sektorin toimijat.

Juontaja Kauko Ukonmäki toisti useaan otteeseen, kuinka tärkeä rooli yhdistysten toiminnalla on erityisesti Lehtimäellä. Yhteisöllisyys on Lehtimäen asukkaiden ominaispiirre ja tärkeä osa arjen sujumista. Yhdistysten esittely oli juuri oikea-aikainen, sillä vaikean korona-ajan jälkeen monenlainen aktiivinen ja odotettu toiminta on jälleen palaamassa ennalleen. Kun lähes puolitoista vuotta on toimintaa ollut pakko rajoittaa, niin on tärkeää kiinnittää huomiota yhdistystoiminnan uudelleen nostamiseen. 

Ränkimarkkinoiden yhdistysesittelyt osoittivat vahvasti sen, kuinka valtavan suuri merkitys kolmannen sektorin vapaaehtoistyöllä on. Tärkeä esimerkki on tietenkin koko Ränkiviikko lukuisine tapahtumineen, joissa osallistujamäärätkin yllättivät järjestäjiä. Lions-järjestö on Ränkipäivillä näkyvästi mukana.

Yksi Lehtimäen juhlivista yhdistyksistä on Lehtimäen SPR, joka viettää tänä vuonna toimintansa 70-vuotisjuhlavuotta. Se on pitkä siivu vapaaehtoista auttamistyötä.

SPR:n esittelyssä tuli kuitenkin esiin se, että vaikka aktiivisia on yhä paljon mukana, niin nuoria kaivataan toimintaan ja nuorennusleikkaukseenkin ollaan valmiita.

Lehtimäen Urheilukalastajien toiminta on myös pikkuhiljaa käynnistynyt ja yhdistys on tehnyt aktiivisesti tempauksia nuorten houkuttelemiseksi hyvän harrastuksen pariin. Merkittävä toimija on Eläkeliiton Lehtimäen yhdistys, jolla on yli 400 jäsentä. Myös hengitysyhdistys Silmu, MTK ja Kätkänjärven Suojeluyhdistys esittäytyivät.

SARI HEINILÄ