Koronakesä vie kohti uutta

Uimarantoja, kesämökkejä, luontopolkuja, puutarhanhoitoa, rakennusprojekteja, mummoloiden pihapiirejä, marjastusta ja säilöntää. Näihin kesätekemisiin suunnataan innolla tänä erikoisena koronakesänä ja samalla opitaan paljon uuttakin. Mutta pikkuhiljaa järviseutulaisen kesän perinteisetkin toiminnat mahdollistuvat, tosin koronavaroituksin ja -rajoituksin. Pitkän odotuksen jälkeen luvassa on myös yleisurheilu- ja pesiskesää, terasseja ja pieniä kokoontumisia.

Kotimaan matkailu on tänä kesänä suosiossa ja tuo varmasti kävijöitä myös Järviseudun kauniisiin maisemiin ja luontopoluille, sillä Etelä-Pohjanmaa on vetovoimainen kotimaan kohde pandoineen ja huvipuistoineen.

Mutta jos kesästä on muodostumassa poikkeava, niin sitä on myös tämän Järviseudun kesä 2020 -kesälehden sisältö. Nyt ei ole kerrottavana markkina- ja tapahtuma-asioita, niin kuin on ollut tapana vuosikymmenten ajan.

Vaikka maailmanlaajuisesta koronapandemiasta varmasti jää käytäntöjä ihmisten arkeen, niin suuri toive on, että jo ensi kesänä voitaisiin palata normaaliin aikaan, jossa suurella talkootyön voimalla laitetaan pystyyn asukkaille ja matkailijoille elämyksiä ja hauskoja muistoja tuottavia tapahtumia.

Pelastetaan lähipalvelut - oli Järviseutu-lehden ja yrittäjien yhteinen teema keväällä. Toivottavasti tämän kesäteemanumeron paikallisista vinkeistä otetaan vaarin ja samalla tuetaan aluetta toipumaan koronan tuomasta ahdingosta.

Lähipalvelut säilyvät vain niitä käyttämällä. Hienoja kesäpäiviä niin lomalaisille kuin alueen asukkaillekin!

Sari Heinilä