Koronakuolemat järkyttävät

Se tapahtui, mitä pelättiin, ja enemmänkin. Suuri suru ja huoli nousi viime viikolla tiedosta, että Alajärven Kultakämmenen asukkaista on syksyn aikana neljä menehtynyt koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen. Koronan äärimmäiset seuraukset muuttuivat todeksi alueellamme. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä sekä sairaanhoitopiiri esittivät surunvalittelunsa menehtyneiden omaisille.

Viime viikkoina vakavat koronauutiset ovat seuranneet toinen toistaan, eivätkä viime päivät ole tuoneet asiaan vielä helpotusta. Yhteistoiminta-alueellamme on epidemian aikana todettu alkuviikon tiedon mukaan 123 tartuntaa ja karanteenissa oli noin 140 henkilöä. Koronauutisten positiivinen tieto on aina se, kun sairastuneet ovat olleet jo valmiiksi karanteenissa.

Alueestamme on tullut yksi koronan pesäkkeistä, jonka purkamiseen tarvitaan jokaisen asukkaan sitoutumista. Keinot arvaamattoman epidemian hallintaan ovat tiedossa.

Alajärven valtuusto kantoi maanantain kokouksessa suurta huolta Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueen vaikeasta koronatilanteesta. Huomiota haluttiin kiinnittää niin koronasuojautumiseen, epidemian hallintaan kuin tiedottamiseenkin. Mahdollisimman ajantasaisella tiedottamisella nähtiin yhteys epidemian hallintaan.

Jokaisen kansalaisen keinoista koronan leviämisen katkaisemiseksi ei voi liikaa muistuttaa. Hyvä, että asiasta muistutti erikseen myös alueen kuntien johto.

Tässä Järviseudussa maskien käytöstä muistutetaan Kuka on maskin takana -kisassa.

Sari Heinilä