Koronarokote pian täälläkin

Alajärven perusturvan maanantain tiedon mukaan Järvi-Pohjanmaalle saapuvat ensimmäiset rokotteet ensi viikolla. Vs. perusturvajohtaja Jaakko Anttilan mukaan rokotusten käytännön järjestelyt ovat parhaillaan suunnitteilla.

Anttila: ”Rokotusjärjestys Järvi-Pohjanmaalla noudattaa valtakunnallista ohjetta, mutta käytännössä juuri Järvi-Pohjanmaan rokotusjärjestystä ei ole vielä päätetty. Ilman muuta mm. covid-19 -näytteitä ottava henkilökunta on meillä ensimmäisten joukossa, joille rokottautumismahdollisuus annetaan.”

Koronapandemiaa on seurattu Järviseutu-lehden toimituksessa tiiviisti jo kymmenen kuukautta. On todella hienoa, että nyt seurattavana on koronarokotusten saaminen alueelle ja rokotusten käytännön toteuttaminen. On helppo ymmärtää, että perusturvan henkilöstölle koko väestön rokotusten toteuttaminen on valtava urakka.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronalaskuri kertoi tiistaina 29. joulukuuta seuraavaa: 419 todettua tartuntaa, yksi uusi tartunta 28.12. ja nolla koronapotilasta sairaalahoidossa, kaikkiaan tehty 60739 koronatestausta, 336 testausta tehtiin sunnuntaina, todettu 19 koronatartuntaa 14 vuorokauden sisällä, ilmaantuvuus 14 vuorokaudessa 100000 asukasta kohden 9,8.

Joulun aikaan kirjattiin Etelä-Pohjanmaalla jälleen yksi uusi koronakuolema, joita Etelä-Pohjanmaalla on tapahtunut marras-joulukuun aikana kaikkiaan yhdeksän ja niistä useat Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella. Yhä vielä on ehdottoman tärkeää pitää kiinni kaikista koronan leviämisen ehkäisemiseen liittyvistä rajoituksista.

Sari Heinilä