Koronatilanne on yhä vakava

Järvi-Pohjanmaan perusturvan maanantaina julkistama tieto seitsemästä uudesta koronatartunnasta oli alueellamme suuri pettymys. Muutaman päivän tauko tartunnoista katkesi, ja tietoisuus koronan salakavalasta leviämisestä järkytti jälleen. Alkuviikon koronatiedotteet olivat poikkeuksellisen synkät myös siksi, että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri päätyi ilmoittamaan koronaan kuolleiden määrän julkisesti. Etelä-Pohjanmaan alueella on neljä koronakuolemaa. Paikkakuntia sairaanhoitopiiri ei ilmoita, eikä jatkossa myöskään enää koronaan menehtyneiden määrää.

Tehdessään julkiseksi kuolleiden määrän sairaanhoitopiiri tarttui rajuun menetelmään herättääkseen ihmiset taas uudelleen tietoisiksi koronaviruksen aiheuttaman sairauden vaarallisuudesta. Järviseudun alueella tilanne on yhä erittäin vakava. Se tulee nyt jokaisen muistaa.

Maanantain tiedotteen mukaan Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä 85 positiivista koronatartuntaa 14.11.-7.12. välisenä aikana. Se on valtava määrä. Karanteenissa alueella ilmoitettiin olevan noin 40 henkilöä, koska useiden henkilöiden karanteeni on jo päättynyt.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaakin, että vaikka tilanne näyttää hieman rauhoittuneen, tilanne on edelleen vakava ja kaikkien on syytä noudattaa äärimmäistä varovaisuutta: noudattaa annettuja rajoituksia, suosituksia ja ohjeita. Ryhmä muistuttaa, että on ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja ja käyttävät myös Koronavilkkua.

Sari Heinilä