Kun posti jää tulematta

Rakennemuutos järisyttää. Posti- ja logistiikka-alan unioni Paun lakon vaikutukset tuntuvat monilla aloilla ja erityisesti yrityksissä. Keitele Groupin toimitusjohtaja Ilkka Kylävainio toteaa Järviseutu-lehden haastattelussa työrauhan tämän hetken suurimmaksi toiveekseen. Katkokset postin kulussa hankaloittavat pk-yritysten toimintaa.

Ensimmäisten joukossa joutui postilakossa pinteeseen perinteisen paperilehden jakelu. Ilkka Yhtymässä on kaikin keinoin ja hartiavoimin tehty työtä sen eteen, että lehdet saataisiin asiakkaille välitetyksi.

Olemme tietenkin erittäin pahoillamme siitä, että korvaavankaan jakelun kautta eivät kaikki asiakkaat ole lehteään saaneet. Teemme edelleen työtä sen eteen, että tämänkin viikon Järviseutu jaetaan mahdollisimman laajasti. Lehtiä on jakelun lisäksi rajattu määrä maksutta haettavissa kauppaliikkeistä, kirjastosta ja toimituksesta.

Postilakon ajan on Järviseudun verkkolehti näköislehtineen vapaasti kaikkien käytettävissä. Siihen on nyt oiva mahdollisuus tutustua ja toiveemme on, että myös vanhemmalle väelle näytettäisiin jokaisen päivän ja viikon sähköisiä uutisia.

Yhteiskunnan rakennemuutos on haastava erityisesti maaseudulle. Sen ilmiöt ovat monenlaiset. Muutos on kuitenkin tuonut myös paljon hyvää, mutta esimerkiksi Postin jakelun kipukohdat ovat osa suurempaa yhteiskunnan muutosta ja sähköisen viestinnän kehittymistä. Yhteiskunnan rakenteiden uudistuminen koskee miltei kaikkea kaupan alasta urheiluseuroihin.

Sari Heinilä