Laji löytyi ja päätös syntyi

Tässä Järviseudussa on paljon urheiluaiheita, joita löytyy niin uutissivuilta kuin kolumneistakin.

Eikä ihme, sillä kaikille urheilun ystäville olympialaiset ovat kulta-aikaa aina, mutta täällä erityisesti nyt, kun Vimpelissä kasvanut Toni Kuusela on mukana Tokion olympialaisten keihäskilpailussa. Se on upea saavutus. 

Tässä lehdessä Miianella Herralan haastattelussa Toni Kuuselan vanhemmat Pirjo ja Pekka Kuusela kertovat siitä, kuinka hanuria soittavan juniorin urheilu-ura sai alkunsa ja kuinka vaikeaa oman lajin valinta lahjakkaalle ja määrätietoiselle urheilijalle kuitenkin oli.

Urheiluseurojen vapaaehtoistyö on jokaisessa levikkialueen kunnassa vaikuttavuudeltaan vertaansa vailla olevaa kolmannen sektorin toimintaa. Hyvä urheiluseura, vapaaehtoiset toimijat, sitoutuneet vetäjät ja aktiiviset huoltajat luovat mahdollisuudet upeille kehitystarinoille, mutta urheilusuoritukseen tarvittavan voiman hankkii urheilija aina itse.

Kannustus on jokaiselle tärkeää, eikä sellaista urheilu-uraa olekaan, jossa ei joskus tarvittaisi myös lohdutuksen sanoja ja uskon valamista uusiin tavoitteisiin. Tässä lehdessä on jälleen myös junioritason SM-mitaliuutisia, joita alueelle tuo tällä kertaa pesispronssit pokanneet Ankkureiden C-pojat. Onnea pojille hienosta saavutuksesta!

Järviseudun alueen huippu-urheiluun kuuluvat nimet Merja Korpela ja Ari Mannio tulevat esiin Tapio Rajalan kolumnissa, joka avaa myös tämän kesän hienoja saavutuksia ja urheiluseuratyön vastuullisuutta.

SARI HEINILÄ