Lappajärven sote-palvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen mahdollisimman hyvin on useimmille kuntalaisille se kaikkein tärkein asia. Lappajärven kunta joutui haastavan tilanteen eteen, kun lääkäripalveluiden saatavuutta ei onnistuttu toteuttamaan kuntalaisten toivomalla tavalla. Nyt tavoitteena on sopimus sote-palveluiden järjestämisestä Järvi-Pohjanmaan perusturvan kanssa. Sopimuksen hyväksyminen on kuntien valtuustoissa huhtikuussa.

Eilen julkistettiin Lappajärven kuntalaisille osoitettu tiedote sote-palveluiden järjestämisestä. Tiedotteen keskeistä antia ovat tiedot kaavaillun liittymisen aikataulusta ja kuntatasolla nopeasti edenneen asian vaikutuksista työntekijöiden ja asukkaiden arkeen.

Tiedonannon lupaus on, että Lappajärven liittyminen Järvi-Pohjanmaan perusturvaan 1.1.2019 alkaen suunnitellaan huolella, jotta Lappajärven kunnan asukkaille tarjottavat sosiaali- ja terveyspalvelut voidaan tarjota kuntalaisille mahdollisimman sujuvasti muutostilanteessa.

Palvelut pyritään järjestämään siten, että kuntalaisten palvelut muuttuvat mahdollisimman vähän aiempaan verrattuna.

Muutos koskettaa Kaksineuvoisen työntekijöitä, jotka työskentelevät lappajärveläisten sosiaali- ja terveydenhuollon parissa, sekä niitä Järvi-Pohjanmaan perusturvan työntekijöitä, joiden työnkuvat tulevat muuttumaan muutoksen myötä. Päätös yt-menettelyn käynnistämisestä on tarkoitus tehdä Alajärven kaupunginhallituksessa ja Kaksineuvoisen yhtymähallituksessa maaliskuun aikana.

Sari Heinilä