Luotettavaa tietoa tilattuna

Ilkka-Yhtymä Oyj otti viime viikolla suuria harppauksia kohti pian alkavan uuden vuosikymmen mediatodellisuutta. Viikossa oli kipeitä ratkaisuja, jäähyväistenkin tunnelmaa, mutta myös monia askelmia tulevaan. Enää ei aprikoida kehityssuuntaa, vaan on otettu siitä kiinni.

Järviseutu-lehti on osa Ilkka-Yhtymän lehtiperhettä, johon tammikuusta 2020 alkaen kuuluu kahdeksan lehteä. Voimakkain niistä on tuleva Ilkka-Pohjalainen, kokonaan uusi mediabrändi, jonka nimi ja myös päätoimittaja Markku Mantilan nimi julkistettiin viime perjantaina. Nämä uutiset kiinnostivat suurta joukkoa, ja hyvä niin, sillä maakunnan oma sanomalehti on korvaamattoman tärkeä alueen asioiden kertoja.

Viikko sitten julkistetut yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut rakenneuudistuksen toteuttamiseksi I-print Oy:ssä ja I-Mediat Oy:ssä toivat työvoiman vähentämistä, työn tehostamista ja uudelleenjärjestelyjä. Järviseudun alueen osalta toimituksellinen vahvuus kuitenkin kasvaa niin maakuntalehden kuin paikallislehdenkin osalta.

Paine perinteisen sanomalehtitoiminnan uudistamiseksi vastaamaan asiakkaiden toiveita on ollut suuri. Näin myös paikallislehden osalta.

Nykyasiakkaan odotus tiedon saamiseksi on vain minuutteja. Siksi sähköinen uutispalvelu on nyt lähtökohta, vaikka paperilehdetkin ovat yhä korkeatasoisia ja odotettuja. Kaiken ydin on luotettava tieto. Yhä edelleen toimimme Julkisen Sanan Neuvoston mukaisesti, oli sitten kyse sähköisesti välitetystä tai paperille painetusta uutisesta.

Työ maksaa ja siksi lehtien tilaukset ovat avainasemassa. Vain niiden avulla korkeatasoinen maakunnallinen ja paikallinen tiedonvälitys on mahdollista.

Sari Heinilä