Matkaillaan kotimaassa

Vaikka rajat ovat vähitellen auenneet, moni lomailija suosii tänä kesänä kotimaan kohteita.

Pakettimatka etelän lämpöön vaihtuu monessa perheessä lomaksi joko omalla tai vuokratulla kesämökillä. Korona on myös lisännyt suomalaisten kiinnostusta kesämökin ostamiseen.

Ne, jotka eivät jaksa mökkeillä koko lomaa, pakkaavat kenties perheen autoon ja lähtevät tutustumaan kotimaan kohteisiin. Vaihtoehtoja riittää lapsiperheiden huvi- ja puuhapuistoista museoihin, luonto- ja erämaakohteisiin sekä ostosparatiiseihin.

Vaikka lähes kaikki suuret ja pienet kesätapahtumat on tältä vuodelta peruttu, riittää nähtävää ja koettavaa niin lähellä kuin kaukana.

Järviseutulaiseen kesään kuuluu pesäpallo. Kuumia pelejä riittää Super- ja Ykköspesiksessä, mutta myös lukuisat juniorijoukkueet kaipaavat katsojia kentän reunoille kannustamaan. Loistavista uimakeleistä saatiin nauttia jo monta viikkoa alueemme monilla rannoilla. Toivoa sopii, että uimaan päästään vielä ensimmäisen hellejakson jälkeenkin.

Joku nauttii marjastamisesta, toinen pyöräilystä ja soutamisesta. Toiselle parasta kesän antia on viileä juoma tai maukas ateria aurinkoisella terassilla. Kaikki tämä ja paljon muuta on mahdollista kotiseudulla, jossa koronan takia kovia kokeneet yrittäjät panevat parastaan lomalaisten parhaaksi.

Tuhannet suomalaiset ovat varanneet loppukesäksi matkoja muun muassa Kreikkaan ja Kroatiaan. Koronan toinen aalto on kuitenkin uhka, joka kaikkien lomailevienkin tulee tiedostaa ja ottaa vakavasti.

Saila Collander