Nyt oltiin oikein luvalla kylässä

Kirppisralli näyttää löytäneen paikkansa kolmen kesän aikana alajärveläisestä kesäkalenterista. Aaltoa ja Aarioita, Rokulit, kirppisralli ja tulevan viikonlopun rauhanyhdistyksen kesäseurat rytmittävät kaupungin keskikesää. Jokaiselle jotakin, sitähän ne kesätapahtumat parhaimmillaan ovatkin.

Kirpputorien suosio alkoi kasvaa 1990-luvulla, kun lama iski. Tämän päivän kirppiskävijät tekevät löytöjä kirpputoreilla muutenkin kuin rahallisen pakon sanelemana. Yhdellä taustalla on ekoaate, toisella keräily, kolmannella säästäminen ja kaikilla ehkä löytämisen ilo? Usein juuri sellaisen tavaran, jota ei edes tiennyt tarvitsevansa.

Ja kirpputorit ovat nykyään kaikkialla. On nettikirpputoria ja sosiaalisen median ryhmiä, ja nyt näitä kirppisrallejakin.

Kirppisralliin yhdistyy todella monia asia. Siihen oikein havahduin minäkin ympäri Alajärveä lauantaina kiertäessäni. Kohteita oli nyt 40. Viime vuonna kohteita oli peräti 70, mutta kyllä tänäkin vuonna kierrättävää oli enemmän kuin yhdessä päivässä jaksoi.

Tuli kotiseutukin taas entistä tutummaksi.

Siinä sivussa, kun yritetään etsiä himoittuja kirppislöytöjä, kierretään myös sellaisiin paikkoihin ja pihoihin, joissa ei varmasti muuten tulisi käytyä.

Samalla tavataan samanhenkisiä ihmisiä. Ja toisaalta tavataan ihan niitä tuttuja ja kylänmiehiä ja -naisia. Eihän me nykypäivän ihmiset muuten enää taideta kenenkään kotipihaan kaartaa, ei muuta kuin kutsuttuna ja tai hyvällä syyllä.

Kirppisralli antoi senkin!

Johanna Kataja

Lisää aiheesta