Odotukset jo hiihtokaudessa

Urheilukauden päätösjuhlia vietettiin viime viikonloppuna niin Alajärvellä kuin Vimpelissäkin.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen totesi tyytyväisenä, että Alajärvellä voi nyt harrastaa paljon erilaisia urheilulajeja. Hän myös arveli, että juuri nyt pakkasten myötä hiihtolajien urheilijat odottavat jo lunta ja laduille pääsemistä. Varmasti näin onkin, sillä Alajärvellä, Vimpelissä ja Soinissa kuntohiihdon harrastamisen mahdollisuudet ovat upeat. Hiihtäen pääsee reiteille ja maisemiin, joihin juurikaan muuten ei ole mahdollisuutta mennä. Valkealammella Lehtimäellä pääseekin jo nyt vetämään suksin ja sauvoin jonkinmoisen matkan.

Urheilujuhlassa Koivunen muistuttikin, että Alajärvellä voi urheilla läpi vuoden, sillä kaupunki on satsannut urheiluun paljon - rakentamisen lisäksi myös kuntoratoihin.

Koivunen painotti, että päästäkseen urheilujuhlan palkittavien joukkoon vaaditaan paljon harjoittelua ja myös valmentajien ja kotijoukkojen rooli on tärkeä.

Merkittävää on, että kaikkien tutkimusten mukaan näkyy läpi elämän se, että on liikkunut ja harjoitellut nuorena paljon.

Ankkureitten puheenjohtaja Antti Joensuu totesi, että Alajärvi on liikkuva kaupunki ja liikunnan näkymät ovat täällä valoisat. Hän arvioi lisääntyvän liikunnan näkyvän terveytenä ja vähenevänä sairastavuutena.

Pallohallin käyttömahdollisuuksia ideoidaan aktiivisesti ja liikuntamahdollisuudet paranevat yhä, kun kolme lentopallokenttää tai salibandykentän sisältävä uusi liikuntahalli valmistuu uimahallin kupeeseen syyskuun loppuun mennessä.

Sari Heinilä