Onnittelut isoista voitoista

Ahkeruus on onnen lähde! Näin tapasi sanoa Järviseutu-lehden entinen päätoimittaja Kullervo Rautio kaikille, mutta erityisesti nuorille, jotka tavoittelivat haaveitaan ja päämääriään opiskelussa ja urheilussa. Vuosi sitten edesmennyt Rautio olisi täyttänyt syyskuussa 90 vuotta. Teinivuosinaan Torniossa isossa perheessä kasvanut ja sodan kauhut kotipiirissään kokenut uskoi vakaasti tuohon toistamaansa lauseeseen. Hän oli oppinut, että on itse yritettävä ja jaksettava pyrkiä eteenpäin.

Viime viikonloppuna Järviseudulla voitiin jälleen olla syvästi ylpeitä taidon, mutta myös varmasti ahkeruuden tuomista saavutuksista.

Alajärven Ankkureita edustava seiväshyppääjä Mikko Paavola näytti tuoreen SM-kultamitalin jälkeen vielä urheilukansalle rakkaassa Suomi-Ruotsi-ottelussa, missä seiväshypyn kaappi nyt Suomessa seisoo. Samalla sen saivat tietää myös kaikki ruotsalaiset lajitoverit.

Tampereen Suomi-Ruotsi-ottelun huippuhetkiin kuului tietenkin myös vimpeliläisen, Kuortaneen Kuntoa edustavan Toni Kuuselan mainio, maaotteluvoittoon päättynyt keihäskisa.

Viikonlopulle osui vielä myös saavutus, joka on täysin uniikki laatuaan. Alajärveläisen Säde Alasen valinta Suomen Vuoden floristiksi julkistettiin viime viikonloppuna. Äänestäjinä olivat ammattilaiset ja valinta julkistettiin Tampereella pidetyillä Suomen Kukkakauppiasliiton kukkakauppiaspäivillä. Taiteen kategoriaan noussutta Säde Alasen taituruutta kukkasidonnassa voitiin ihailla viikko sitten Villa Väinölän näyttelyssä.

Onnittelut kaikille näistä upeista suorituksista!