Osaavat ja ahkerat kädet

Kevät on kansalaisopistojen näyttelyiden aikaa.

Soinissa ja Vimpelissä kädentaitojen ryhmien näyttelyt ovat jo päättyneet. Lehtimäellä näyttely on auki tulevana sunnuntaina. Alajärvellä työt ripustetaan loppukuusta Paavolantorille kahden päivän ajaksi.

Kuvataidekoululaisten teokset ovat esillä pidemmän ajan: Lehtimäen kirjastossa 2.5. ja Soinin kirjastossa 4.5. saakka.

Oman hengentuotteen, olipa se sitten käsityö tai maalaus, laittaminen yleisön nähtäville vaatii tietyn kynnyksen ylittämistä.

Todennäköisesti töitä kuitenkin katsotaan enemmän ihaillen kuin virheitä etsien.

Lukuvuoden aikana ”piireissä” on tehty töitä kärsivällisesti, uutta oppien, omia rajoja venyttäen. Virheitä ja takaiskuja on saattanut ilmetä matkan varrella. Syytä iloon ja ylpeyteen on viimeistään siinä vaiheessa, kun työnsä näkee näyttelyssä muiden rinnalla, meidän kaikkien ihasteltavana.

Käsillä tekeminen on oiva tapa purkaa stressiä ja toteuttaa itseään. Käsitöitä tehdään usein läheisille ihmisille lämpimin ajatuksin. Niistä myös keskustellaan ja kirjoitetaan esimerkiksi blogeja. Nykyaikana pitkänkään työpäivän puurtaminen ei välttämättä tuota näkyvää tulosta. Konkreettinen käsillä tekeminen on senkin puolesta hyvin palkitsevaa.

Me, joiden suurimmat ansiot käsitöiden tai taiteen tekijöinä ovat jääneet kouluvuosiin, voimme suunnata kevätnäyttelyihin lepuuttamaan silmiämme toisten aikaansaannoksiin.

Ehkä siinä inspiroidumme itsekin!

Saila Collander