Pääkirjoitus

Vimpelissä keskitytään positiivisuuteen. Näin todettiin, kun Vimpelin Yrittäjät lähtivät etsimään pitäjän positiivisinta henkilöä. Ja löytyihän sellainen, kun kansa sai ehdottaa.

Järviseutu-lehden onnittelut pitkän linjan vapaaehtoistyöntekijä Matti Järvelälle, joka on nyt markkinoilla palkittu ja kunniakirjalla muistettu Vimpelin positiivisen henkilö.

Positiivisimman henkilön kriteerit olivat vaativat. Kunniamaininta voitiin antaa myös positiivisesta asiasta, johon henkilö on ratkaisevasti vaikuttanut.

Ajatus positiivisuuden korostamisesta on hieno oivallus. Jotta hyvät teot pääsisivät esille, täytyy olla tällaisia konkreettisia ideoita. Vimpelissä nyt toteutettu äänestys on yksi mahdollisuus ja toivottavasti saa jatkoa. Hienoja asioita, pieniä ja suuria, tapahtuu arjessa paljon. Niiden havaitseminen on tärkeää ja esiin nostaminen kannustavaa olkoon kyseessä lapset tai aikuiset, kylät tai kaupungit.

Vuoden paikallisyhdistykseksi valitun Vimpelin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Susanna Korkiatupa totesi, että yhdistys on tehnyt valtavasti töitä nostaakseen positiivisesti pientä kuntaa, sen yritystoimintaa sekä tapahtumia esille. Hän huomauttaa, että Vimpelin kunta sai Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittisessa mittaristossa 2018 positiivista näkyvyyttä. ”Vimpeli mainittiin 10 parhaan joukossa elinkeinopolitiikkaa merkittävästi parantaneiden kuntien joukossa. Tämä oli jälleen yksi upea, positiivinen näkökulma ja iloinen asia, jota ei pidä jättää huomiotta. Positiivisuutta korostamalla saamme varmasti aikaan enemmän ja hyvät asiat saavat edelleen kasvaa.”