Pääkirjoitus

Käytä heijastinta, älä piiloudu pimeään. Tämä on yksi Liikenneturvan kampanjalauseista. Se on nyt ajankohtainen, sillä syksyn pimeät ovat saapuneet ja hämärää on jo silloin, kun lapsia, nuoria tai vanhuksia on liikenteessä. Liikenneturvan #heijastansinua-kampanja on uusi ja innostava tapa antaa huomiota heijastimen suurelle merkitykselle. Kampanja löytyy Liikenneturvan internetsivustolta.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä, siis maanantaina, vietettiin koko maassa heijastinpäivää. Liikenneturvasta, jonka toimintaa on myös Järviseudulla, muistutetaan, että viimeistään lokakuun alussa jokaisen pimeällä tai hämärällä ulkona liikkuvan kannattaa tuoda mukanaan välkettä pimeään.

Liikenneturvan muistutus pienille ja suurille on: Kiinnitä heijastin ja näytä loistavalta!

Heijastin voi pelastaa lapsen tai aikuisenkin liikenteessä vakavalta loukkaantumiselta. Heijastinta käyttämällä tuo tarvittavaa lisänäkyvyyttä ja auttaa myös kanssakulkijoita havaitsemaan sinut riittävän aikaisin hämärällä tai pimeällä tiellä - ei vasta sitten, kun on jo liian myöhäistä.

Ilman heijastavaa tai selkeästi välkkyvää valoa kävelijä, pyöräilijä, lenkkeilijä tai lemmikkikin voi jäädä pimeinä kuukausina tiellä huomaamatta. Internetmaailman #heijastansinua-kampanjassa on hieno idea: Lähetä heijastinterveiset hänelle, josta välität. Tee heijastintervehdys, jaa se ystävällesi - ja osallistu arvontaan.

Liikenneturvan kampanjan ohjeet ja heijastimen käyttöön opastavaa ja havahduttavaa materiaalia kannattaa jokaisen katsoa Liikenneturvan internetsivulta.