Hanke sanalla huono kaiku

Hanke sanalla on välillä ihan turhan huono kaiku. Silloin puhutaan yhdestä hanketyypistä: jonkin asian suureellisesta kehittämisestä hankkeella, sitten menee vuosi tai pari, ja kukaan ei muista koko asiasta enää yhtään mitään. Sitä hanke huonoimmillaan onkin.

Joskus tulee vikatikkejä hankkeissakin. Mutta esimerkiksi investointihankkeissa syntyy usein jotakin sellaista, jotka palvelevat alueen asukkaita vuosia: leikkipaikkoja, kuntosaleja, kylätalon remontteja, hiekkatekonurmikenttiä tai vaikka kuntoportaita, niin kuin nyt Lakeaharjulla.

Käyttäjäkunta kiittää. Ja silti, jokaisen hankkeen taakse on vaadittu ne ihmiset, jotka ovat ensimmäiset paperit täyttäneet ja talkoissa huhkineet. Kiitokset heille!

Aisaparin kehittämisyhdistys on nyt 20-vuotias. Noihin vuosiin mahtuneista hankkeista on koottu kirjanen, joka kertoo, missä kaikessa yhdistys on oikein ollut tuona aikana mukana.

Lista on hengästyttävän pitkä.

Kehittämisyhdistys on ollut mukana sadassakolmessatoista kehittämis- ja investointihankeessa ja yritysrahoituksessa Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven alueilla. Se on valtava määrä ja rahan vaikuttavuus on todella merkittävä.

”Ollaan yhteisellä asialla. Kaikilla on sama tavoite, halutaan pitää tämä alue eläväisenä ja elinvoimaisena, hyvänä paikkana asua, elää ja yrittää”, kirjoittaa Leader Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää samaisessa julkaisussa.

Tästä on helppo olla samaa mieltä.

Johanna Kataja