Pääkirjoitus: Ryhtyisimmekö tukiperheeksi?

Tärkeätä vapaaehtoistyötä lapsiperheiden hyväksi voi tehdä ryhtymällä tukiperheeksi tai -henkilöksi.

Tukiperheenä voi toimia lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva. Tukilasten kanssa eletään tavallista arkea yhtenä tai kahtena viikonloppuna kuukaudessa: ohjelmassa voi olla kotiaskareita, marjaretkiä, päiväkävelyijä tai lemmikkien hoitamista, mitään sirkustemppuja ei tarvita. Tärkeintä on tarjota lapselle tai nuorelle turvallista arkea sekä hänen kotiväelleen mahdollisuus lepohetkeen.

Järvi-Pohjamaan perusturva järjestää yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kanssa tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnan kurssin, jonka tavoitteena on saada uutta väkeä mukaan toimintaan.

Maalisuussa alkava maksuton koulutus antaa perustietoa toiminnasta sekä muun muassa lasten ja nuorten kehitysvaiheista ja vuorovaikutustaidoista.

Kurssi on Järvi-Pohjanmaalla järjestetty viimeksi vuonna 2017.

Alajärvellä, Vimpelissä ja Lappajärvellä on noin 30 lasta, joilla tukiperhe tai -henkilö jo on. Lisää tarvitaan jatkuvasti.

Uuden kurssin järjestäminen onkin nyt paikallaan ja toivoa sopii, että osallistujia löytyy tarvittava määrä.

Kyseessä on vapaaehtoistyö, jossa parhaimmillaan voittavat kaikki: lapsi saa ympärilleen uusia välittäviä aikuisia, hänen vanhempansa hengähdystaukoja ja tukiperhe tai -henkilö uutta mielenkiintoista sisältöä elämäänsä.

Saila Collander