Peukku ylös ehdokkaille

Hatunnosto kaikille heille, jotka ovat ehdolla eduskuntaan. Peukku pystyyn myös jokaiselle, joka tekee työtä näiden ehdokkaiden hyväksi. Ei ole kannustuksen sana pahitteeksi kenellekään, mutta useimmat ymmärtävät vaalityön vaativuuden ja sen painolastin myös kukkarolle. Ehdokkaat ovat ansainneet kannustuksen ja kiitoksen sanat.

Ei siis ole liikaa vaadittu, että kaikki muutkin, jotka eivät ole ehdokkaiden lähipiiriä, marssivat ennakkoäänestyspaikalle vaikka jo heti tänään. Ennakkoääniä voi antaa vielä usean päivän ajan ja hyvä hetki on äänestää myös lopullisena vaalipäivä ja antaa tuki haluamalleen ehdokkaalle.

Suomalainen demokratia on vertaansa vailla ja sen kulmakivi ovat eduskuntavaalit.

Näissä vaaleissa läpi pääsevät kansanedustajat ovat päättämässä valtavista rahasummista ja tavalliseen arkeen vaikuttavista asioista.

Mennään siis äänestämään ja osoitetaan samalla tuki suomalaiselle menestyksekkäälle ja tasa-arvoiselle yhteiskunnalle, yhdelle maailman onnellisimmista valtioista. Ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa 3.-9. huhtikuuta, eli eilisestä ensi tiistaihin saakka ja ulkomailla äänestää voi vain lauantaihin saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta.

Tänä keväänä vaali-innostukselle on tilaa, sillä jo pian eduskuntavaalien jälkeen päästään jälleen äänestämään. Vain kuusi viikkoa eduskuntavaalien jälkeen toimitetaan europarlamenttivaalit, joissa varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26. toukokuuta ja ennakkoäänestyksen ajanjakso kotimaassa alkaa jo 15. toukokuuta.

Sari Heinilä