Pitkäaikainen päätoimittaja on poissa

Järviseutu-lehden pitkäaikainen päätoimittaja, opetusneuvos Kullervo Rautio, 1930-2019, on poissa. Hän siirtyi pois keskuudestamme rauhallisesti nukkuen lähellä kotia Alajärven terveyskeskuksessa maanantaina 12. elokuuta. Hän sai elää viimeisiin päiviin saakka puolisonsa kanssa kotonaan Alajärven Kirkkotiellä ja oli siitä hyvin kiitollinen. ”Hyvän hoidon ansiosta”, hän tapasi kaikille sanoa.

Hän tuli Alajärvelle vuonna 1952, Kortekylään yläkansakoulun opettajaksi, ja kotiutui perheen kautta paikkakunnalle hyvin. Mutta synnyinkaupunki Tornio ja suku, kahdeksan veljestä, olivat hänelle rakkaita ja päivittäinen muistelun kohde.

Rautio oli Järviseutu-lehden päätoimittaja 26 vuotta. Hän naputteli kirjoituskoneella juttuja Järviseutuun ja Ilkkaankin jo pitkään ennen kuin Järviseudun Lehti Oy valitsi hänet päätoimittajaksi vuonna 1970. Päätoimittajuus oli sivutoiminen opettajan työn ohella ja jatkui aina vuoteen 1996 saakka. Toimitustyön ohella hän aina korosti levikkityön merkitystä.

Kullervo Rautio oli ahkera ja aktiivinen osallistuja ja teki työtään vahvan verkoston kautta. Hän oli rohkea ja päättäväinen lehteenkin liittyvissä asioissa.

Kun hän sai vuonna 1992 Tasavallan presidentin myöntämän opetusneuvoksen arvonimen, hakijoita oli useita. Perusteluissa mainitaan Järviseutu-lehden lisäksi mm. Järviseudun ammattioppilaitoksen kuntainliitto, luottamushenkilötyö, Keskustapuolue, Alajärven Ankkurit, Lions Club, opintomatkat eri puolille maailmaa, E-P:n Yrittäjät sekä työ Suomen Paikallislehtien liitossa.

Olemme kiitollisia hänen opetuksistaan ja lehtityön kynän jäljestä.

Sari Heinilä