Pyydä kaveriksi ja anna apusi

Järviseudun kesätapahtumasesongin H-hetki on käsillä. Tänään alkaa musiikki- ja taidefestivaali Aaltoa ja aarioita Alajärvellä ja jo ensi maanantaina kutsuu Ränkiviikko Lehtimäelle. Ja jo ensi viikon lopulla siirrytään Rokuliin, sitten tulevat Vimpelin Vipinät, Soinin markkinat ja Lappajärven 50-vuotisjuhlamarkkinat. Nyt kannattaa olla valppaana, jotta kaikki se, mitä tapahtumat tarjoavat, ei menisi vahingossa ohi. Tarjontaa on varmasti yli oman tarpeen, mutta toivottavasti sesonki ei sokaise niin, että omat suosikit vahingossa unohtuvat.

Ajatus kesämarkkinoista, musiikista ulkolavoilla tai piipahduksesta juttutuvalle herättää toiveita. Jokaisella meillä on odotuksia, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä näihin tapahtumiin. Ystävän huomioimista on se, että tarjoaa vanhukselle tai naapurille tapahtumaan seuraa tai vaikkapa kyydin, jos kulkuneuvoa ei ole käytössä. Se hetki voi olla kesän tärkein niin auttajalle kuin avun saajallekin.

Tapahtumatarjonta alkaa Alajärvellä upeilla konserteilla ja useilla taidenäyttelyillä. Järviseudun taidetarjontaa on myös kesä-Soinissa, jossa taiteilija Reijo Kivijärven kesänäyttely on kotiateljeessa ihasteltavana. Ränkiviikkoa vietetään koko ensi viikko ja jo maanantaina on luvassa hautausmaakävely kauniin kirkon ympäristössä Jari Mäenpään johdolla. Rokuleilla on varmasti jotain jokaiselle, urheilusta muuhun viihteeseen.

Sari Heinilä