Soita, äläkä odota enää

Moni tämän tietää, mutta kaikki järvipohjalaiset selvästikään eivät. Jos olet 55-vuotias tai sitä vanhempi alajärveläinen, lappajärveläinen tai vimpeliläinen, sinä olet oikeutettu koronarokotteeseen. Lisäksi sinä olet oikeutettu saamaan rokotteen, jos olet 16–60-vuotias ja kuulut jompaankumpaan riskiryhmään.

Tämä rokotusoikeus sinulla on, vaikka sinä et olisi saanut mitään kutsukirjettä kotiisi, jossa rokotusoikeudesta ilmoitetaan. Moni on jäänyt aivan turhaan odottamaan tuota kirjettä, että voisi varata ajan.

Tosiasia on, että alueen perusturva pyrki lähettämään kirjeitse ilmoituksen vain 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille, ei muille. Tähänkin hankkeeseen liittyy kuitenkin mutta. Kirjeiden lähettäminen oli automatisoitu. Kukaan terveyskeskuksessa ei niitä postimerkkejä nuollut, joten systeemissä voi olla joitakin porsaanreikiä.

Perusturvakin kannustaa aktiivisuuteen. Se kävi selväksi taannoisessa tiedotustilaisuudessa. Ajanvarausnumeroon voi soittaa uudemman kerran eikä vain jäädä odottamaan. Jos takaisinsoittoa ei kuulu ja olet ikäsi puolesta ylittänyt tämän hetken rokotusvuorolaiset, sinulla on täysi oikeus kysellä rokotteen perään uudestaan. Takaisinsoittonumerosta pitäisi kaiken toimiessa tulla soitto takaisin noin viikossa.

Ohje oli, että selvissä unohduksissa voi soittaa myös kiirevastaanoton ajanvarausnumeroon. Jos käytät nettiä, rokotusvuorosi ilmaantuu Hyvis-palveluun.

Kyllä puolensa saa pitää ja tässä tapauksessa ihan luvan kanssa.

JOHANNA KATAJA