Suomen huoli on väestössä

Lehtimäkeläinen, puolustusvoimain palveluksesta reserviin vuonna 2007 siirtynyt yleisesikunta eversti Jari Mäenpää viittasi marsalkka Mannerheimiin, kun Järviseutu-lehti kysyi häneltä 101-vuotiaan Suomen tilanteesta.

Uhka tähän meidän hyvinvointiin tulee rajojen sisältä ei ulkopuolelta. Näin Mäenpää totesi mukaellen Mannerheimin tunnettuja sanoja.

Tällä viittauksella hän ei tarkoittanut yhteiskunnan levottomuutta, vaan sitä, että suomalainen hyvinvointi voidaan menettää, koska ei ole tarpeeksi ihmisiä pitämään sitä yllä. Hän totesi olevansa hyvin huolestunut viimeisistä Suomen väestötilastoista.

Hän sanoi tuntevansa juuri nyt suurta kiitollisuutta siitä, että asuu Suomessa eikä kriisialueilla. Mutta hän toi esiin huolen siitä, mikä odottaa tulevaisuudessa. ”Ongelmat ovat maailman ja Suomen, mutta myös Lehtimäen ja Alajärven kokoisia. Olemme nyt tyytyväisiä siihen hyvinvointiin, mitä meillä on. Mutta miten käy sitten, kun tarvitaan huolenpitoa. Kuka sen tekee? On harmi ja tuhlausta, että näin hyvä maa loppuu, koska ihmiset loppuvat. Se uhkaa meitä.”

Jari Mäenpää on puhujana Lehtimäen itsenäisyyspäivän juhlassa. Hän pitää myös kansalaisopistossa Alajärvellä Sotahistorian harrastajat -luontosarjaa. Kurssilla tutustutaan vuosien 1939-1945 Suomen sotien tapahtumiin yleistilanteiden ja yksityiskohtien kautta. Luentosarja on herättänyt kiitosta ja kiinnostusta.

Suomalaiset sytyttävät jälleen huomenna sinivalkoiset kynttilät itsenäisyyden kunniaksi. Toivottavasti myös monet liput liehuvat ja itsenäisyyspäivän juhliin osallistutaan. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Sari Heinilä