Suuri kiitos työntekijöille

Korona-aika on koetellut yrityksiä ja vaatinut niin yrittäjiltä kuin työntekijöiltä vastuullisuutta pandemian edessä. Perjantaina on kuitenkin aihetta juhlaan, sillä Keitele Forest Oy, jonka Alakylässä toimiva saha on yksi Alajärven suurimmista työllistäjistä, juhlii 40 vuotta jatkunutta toimintaansa. Paikalliset juhlallisuudet toteutetaan Alajärven Palotorilla, josta on kuljetus myös sahausnäytökseen.

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio kiitti taannoin Järviseutu-lehden haastattelussa työntekijöitään vastuullisuudesta korona-aikana, jotta yrityksen toiminta on voinut jatkua pandemiasta huolimatta hallitusti.

Perinteinen yrittäjäkuukausi, lokakuu, on tänä vuonna kulkenut teemalla Sankarit läheltä.

Alajärveläissyntyinen Finnvera Oyj:n liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä kommentoi Järviseutu-lehdelle juuri nyt ajankohtaisista asioista yritysten näkökulmasta: Tärkeimmät asiat ovat henkilöstö, digitalisaatio ja rohkeus uudistua ja investoida. Osaavasta henkilöstöstä tulee olemaan pysyvä pula ja ne yritykset menestyvät, jotka saavat pidettyä nykyistä ja houkuteltua uutta osaavaa henkilöstä. Korona kiihdytti muutosta kohti digitaalisempaa liiketoimintaa ja koronan jälkeenkin yritysten pitää kyetä markkinoimaan, myymään ja ostamaan digitaalisesti. Suomessa investoinnit ovat laahanneet heikolla tasolla pitkään. Ne yritykset, jotka uskaltavat investoida ja uudistua, tulevat hyötymään nopeasta lähivuosien kasvusta eniten. Keitele on tästä hyvä esimerkki.

Korona on ollut toiveiden ja pettymysten aallokkoa. Lappajärvellä aggressiivisesti leviävä tartuntaketju on jälleen nyt muistutus sen vakavuudesta.

SARI HEINILÄ