Suvivirsi päättää poikkeuskevään

Koronakevään takia historialliseksi muuttunut lukuvuosi päättyy lauantaina.

Perinteiset kevätjuhlat jäävät tänä vuonna pitämättä. Esimerkiksi Paavolan koulussa kevätjuhla pidetään omissa luokissa. Puheet ja suvivirsi kuunnellaan yhdessä tehdyltä videotallenteelta. Koululaisten kevätkirkko on huomenna: sekin seurataan etänä.

Kulunut kevät laittoi uuden eteen niin koululaiset, huoltajat kuin opettajat. Lähiopetuksesta siirryttiin suitsait etäopetukseen, kun koulujen ovet jouduttiin pandemian takia valtaosin sulkemaan.

Muutos oli raju ja nopea, eikä sen lopullisia seurauksia vielä tiedä kukaan.

Sivistystoimen tekemän kyselyn mukaan etäkoulu Alajärvellä ja Vimpelissä sujui hyvin, ainakin kotiväen mielestä. Vastanneista huoltajista huikeat 98,6 prosenttia arvioi etäopetuksen toteutuneen hyvin tai melko hyvin. Vastaajista 73 prosenttia oli pärjännyt laitteiden kanssa ongelmitta, 93 prosentin mielestä kouluilta oli saatu tarpeeksi ohjeistusta teknisiin ongelmiin. Erittäin tyytyväisiä oltiin tehtävien ja tekemisen määrään.

Vastaukset kattoivat 63 prosenttia koko alueen oppilasmäärästä. Tehtyyn työhön voidaankin olla tyytyväisiä.

Pitkän etäopetusjakson jälkeen oppilaat ovat viettäneet kaksi viime viikkoa koulussa. Paluu vaati paljon järjestelyjä, joiden toimivuus on nyt testattu. Tarpeen vaatiessa poikkeusjärjestelyt ovat käytössä ensi syksynäkin.

Siihen asti kesä on kaikille toivottavasti mahdollisimman ihana ja huoleton.