Tapahtumien kesä on täällä

Kesätapahtumat lähellä ja kaukana kutsuvat meitä mukaan tunnelmaan. Tarjolla on kulttuuria, urheilua ja viihdettä moneen makuun.

Tänään alkava Aaltoa ja aarioita -festivaali on yksi alueemme kesän kohokohdista. Viidettä kertaa vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma tuo paikkakunnalle Club for Fiven, Johanna Iiivanaisen ja Jorma Uotisen kaltaisia huippuammattilaisia, komeaäänisiä tenoreita unohtamatta.

Markkinamenoon päästään heinäkuussa kaikissa Järviseudun pitäjissä. Rokulipäivien vuoro on 6.-7. heinäkuuta.

Tulevana lauantaina kokoontuu Skrabb-Tallbackan sukuseura 60-vuotissukujuhlaan Alajärven nuorisoseuralle. Myös monet muut suvut ja perheet kokoontuvat kesän aikana yhteen joko juhlien merkeissä tai muuten vain yhteistä aikaa viettämään.

Yhdessä päivitellään ajan kulumista, lasten kasvamista ja hiusten harmaantumista. Juuri kohtaamiset ja kuulumisten päivittämiset ovat erilaisten kesätapahtumien suola.

Elävää musiikkia, teatteria, tansseja ja urheilua eri muodoissaan alueellamme on tarjolla runsaasti. Kuntarajat ylittämällä valikoimat sen kun kasvavat: valoisassa kesäyössä ei ole mikään ongelma ajaa muutamaa kymmentä kilometriä naapuripitäjän puolelle, jos siellä tapahtuu jotain kiinnostavaa.

Olipa kyseessä pieni kyläjuhla tai väkeä tuhansittain keräävät markkinat, niiden eteen on tehty paljon työtä. Parhaiten osoitamme arvostuksemme järjestäjien pyyteetöntä työtä kohtaan osallistumalla tapahtumiin. Valinnan varaa tänäkin kesänä riittää.

Saila Collander