Tapahtumien toukokuu

Minne mentäis? Toukokuu on tänä vuonna sellaista tapahtumien sesonkia Järviseudulla, että menovinkkien perään ei juurikaan tarvitse kysellä. Olisikin vallan mainiota, jos alueen asukkaat ja muualle muuttaneetkin lähtisivät liikkeelle ja tarttuisivat lähialueen mahdollisuuksiin.

Tapahtumien toukokuu alkaa perinteisillä koko kansan vappumarkkinoilla Alajärven Palotorilla. Vahvaksi perinteeksi voidaan tietenkin laskea myös pesäpallokauden avaus, joka toteutuu Ankkureiden osalta kotiotteluna reilun viikon kuluttua torstaina. Vimpelissä ensimmäinen kotiottelu on vasta parin viikon kuluttua, mutta Kitron stadionilla rakkaat naapurukset kohtaavat äitienpäivää edeltävänä lauantaina.

Toukokuussa on Järviseudulla myös kolme uutta tapahtumaa, joihin odotetaan suuria kävijämääriä: Erämessut Soinissa sekä Järjestötalkoot ja japanilaisen taiteen suurnäyttely Wa Alajärvellä.

Erämessut oheistapahtumineen ovat ensi lauantaina. Messut järjestetään Järviseudun kunnissa vuorovuosin, mutta Soinissa on nyt haluttu tuoda messuihin uutta, juuri Soiniin sopivaa sisältöä.

Ensi maanantain Järjestötalkoot Alajärven Palotorilla on paikallisten ja maakunnallisten järjestöjen toiminnallinen infoiltapäivä. Tapahtuma on tärkeä muistutus siitä, kuinka suuri rooli järjestöillä on hyvinvoinnin vahvistajina ja ylläpitäjinä. Todella hienoa, että tällainen tapahtuma nyt toteutuu.

Aivan oma lukunsa on kaikille avoin japanilaisen taiteen näyttely, jonka avajaiset ovat 29. toukokuuta.

Sari Heinilä