Teistä riittää aina puhetta

Parin viikon kuluttua Alajärven Höykkylässä alkava tieuudistus ei todellakaan ole jokavuotista herkkua Järviseudulla. Sen kustannusarvio, noin 900 000 euroa, on meillä päin todella iso tieraha.

Jos tuota summaa nyt haluaa laittaa mittasuhteeseen, niin ensimmäisenä tulee mieleen vertailukohdaksi Hoiskon risteysalueen uudistus, joka toteutettiin vuonna 2012. Sekin oli iso urakka, muistatte varmaan. Oli risteysalueen siirtämistä, alikulkua ja tiealueen levittämistä. Sen kustannusarvio oli 750 000 euroa.

Silloin kaupunki kuitenkin maksoi 35 prosenttia kustannuksista, mutta tällä kertaa säästytään siltäkin, sillä Höykkylässä tehdään kaikki valtion rahalla.

Aina teistä puhetta riittää, koska ne ovat meille maaseudun asukeille niin välttämättömiä väyliä päästä yhtään mihinkään.

Kyllä me auvoisella mielellä odottelemme tietyömailla tovin, jos asfalttimiehet tai -naiset tänne koneineen joskus tulevat. Tiedämme, että hyvää tulee, vihdoin.

Tänä kesänä aivan ainoana järviseutulaisena tienä uutta pintaa saa elyltä Lehtimäki-Viranperä väli 13,5 kilometrin matkalla. Muita asfalttityömaita ei ole lähimaillakaan.

Tuon tien kunto on ollutkin yksi kestopuheenaihe. Ja onhan noita kestopuheenaiheita, osaisit sinäkin varmaan monta luetella. Yksi on Kaartusentie. Kaupunki laittaa siihen nyt 40 000 euroa, mutta ei päällystykseen, koska sehän on elyn tie. Tuolla rahalla tehdään led-valaistusta, niin pitkästi kuin raha vain riittää tien päällystetylle osuudelle.

Johanna Kataja