Toivottavasti kiinnostaa

Kuntavaalien ehdokasasettelun päättymiseen on aikaa noin seitsemän kuukautta. Kuin varkain lähestyvät nämä paikallisesti tärkeimmät vaalit, koska koronan vuoksi markkinat on Järviseudullakin peruttu, ja myös puolueiden vaaliteltat ovat tältä osin pysyneet varastoissa.

Kunnallinen demokratia on avainasia yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Aina neljän vuoden välein kansa saa sanoa, keitä valtuustossa istuu ja ylintä kunnallisten asioiden päätösvaltaa käyttää.

Sitä paremmin demokratia toimii, mitä enemmän Järviseudullakin on kiinnostusta valtuusto-, hallitus- ja lautakuntatyöhön ja halukkuutta asettua ehdokkaaksi. Nyt on vielä aikaa harkita ja tuoda haluamansa puolueen kautta rohkeasti esille, jos ehdokkuus kuntavaaleissa kiinnostaa.

Lopulta kansan ääni kuuluu parhaiten, jos myös äänestysvilkkaus saadaan nostettua korkealle. Varsinainen kuntavaalipäivä on 18. huhtikuuta 2021 ja sitä ennen on ennakkoäänestys.

Nykyvaltuustojen käsissä on ollut merkittäviä asioita rakentamisesta maankäyttöön ja tuulivoimapäätöksiin. Järviseudulla on valittu kunnanjohtajiakin tiuhaan tahtiin. Eli kyllä valtuustoilla valtaa on.

Toimiva, tietävä ja näkemyksellinen valtuusto voi kehittää kuntaansa määrätietoisesti eteenpäin.

Maanantaina Alajärven keskustalaiset saivat vieraakseen meppi Mauri Pekkarisen ja viime viikolla puheenjohtajansa Katri Kulmunin kuntavaalitapahtumaan, jossa nousi esille muun muassa mahdollinen kuntaliitos Kyyjärven kanssa. Sekin on todella suuri valtuustoasia.

Toivottavasti vilkas keskustelu ja vierailijatahti jatkuu Järviseudulla.

Sari Heinilä