Tuntuuko turhalta kehua?

Tuntuuko turhalta kehua? Näin voi päätellä, jos on seurannut viime päivien keskustelua monien mieltä askarruttavista luvuista liittyen huumerikoksiin ja mahdollisesti huumeiden käytön lisääntymiseen Järviseudunkin alueella.

Kehuminen voi tuntua turhalta myös siksi, että korona-aika on pysäyttänyt miltei kaiken vapaaehtois- ja harrastustoiminnan, mistä on haettu vastapainoa ja piristystä arkeen. Onneksi juuri tällä hetkellä sallitaan maksimissaan 20 henkilön kokoontumiset, mikä tuo hieman lisää mahdollisuuksia virkistäville kokoontumisille kaikenikäisille.

Järviseutu-lehti polkaisi viime viikolla käyntiin haasteen, jossa toivotaan Järviseudun alueen asukkailta kehukommentteja tai kuvallista kehuviestintää kotiseudultamme. Jo tässä lehdessä saamme julkaista monia kehuja, jotka kyllä piristävät mieltä.

Toivottavasti järviseutulaiset myös jatkavat kaikkien iloksi tällä kehujen tiellä. Aiheellinen kritiikki on erittäin tärkeää ja kehittää aluetta, mutta tärkeitä ovat myös kehut ja kannustus.

Kehu kotikuntaasi! -kampanja lähti liikkeelle lukijapalautteesta, jossa toivottiin, että ihmiset kehuisivat kotikuntaansa sen sijaan, että niin paljon on valitusta monista asioista. Toki asiallinen kritiikki vie asioita eteenpäin ja on välttämätöntä, mutta tunnelmia ja alueen itsetuntoa kohottaa se, jos muistetaan myös hyvät asiat. Tervehdyttävää ja yhteenkuuluvuutta ja hyvinvointia lisäävää voisi olla se, että yhtä kritiikkiä kohden olisi aina vaikkapa seitsemän kehua.

Yhä edelleen lehden toimituksessa toivomme, että kampanjaan osallistuttaisiin! Eli mille kaikelle haluaisit nostaa peukkua kotipaikkakunnallasi?

Sari Heinilä