Työtä talkoilla yhteiseksi iloksi

Järviseudun alueen kesätapahtumien järjestäjät eivät laske työtuntejaan.

Se on aivan varmaa, sillä näin suuria tapahtumia kuin tämän alueen jokaisessa pitäjässä urakoidaan, ei tehdä tuntikirja kädessä. Kun kesäkokoontumisiin lisätään vielä kaikki urheilukilpailut, superpesisottelut ja kyläseurojen talkoohankkeet, puhutaan merkittävästä taloudellista hyödystä yhteiseksi kesäiloksi ja hyvinvoinnin tukemiseksi.

Kuka ne tapahtumat kesällä lomien aikaan oikein järjestää? Takana on aktiivisia kuntalaisia, kylien asukkaita, talkoolaisia ja yhdistyksiä, jotka ansaitsevat suuren kiitoksen siitä, että antavat aikaansa ja ottavat vastuun järjestelyistä monien tuhansien osallistujien iloksi.

Kesä ja vapaat saavat matkailijat liikkeelle. Jos seudulla ei ole huomattavia, tunnettuja luontokohteita tai muita huomiota herättäviä matkailupyydyksiä, niin tapahtumat ratkaisevat, minne perheen auton nokka milloinkin suuntaa. Tapahtumilla ja kesän matkailukaudella on suuri merkitys kunnille ja elinkeinoelämälle myös Järviseudulla, eikä vähiten hyvinvoinnin näkökulmasta.

Hienoja tapahtumia on jo takanapäinkin, mutta Järviseudun kesämarkkinoiden ketju kohtaamisineen alkaa ensi viikonloppuna. Rokuli-tori avautuu huomenna ja Ränkipäivien toripäivä on lauantaina. Rokulipäiviä seuraavat Vimpelin Vipinät, Soinin markkinat ja Lappajärven yrittäjien 50-vuotisjuhlamarkkinat. Eli joka lähiviikonloppu riittää kesävieraille ja paikallisille tekemistä ja näkemistä.

Sari Heinilä