Uhattuna urheiluseura

Alajärven Ankkureiden 75-vuotisjuhlavuodesta on muodostunut talouden painajainen. Pitkäaikainen ankkurilainen, pesäpallojaostoa korvaavan toimintaryhmän puheenjohtaja Tapio Kantokoski sanoo yhdeksi keskeiseksi syyksi liian kalliiksi tulleen Superpesisjoukkueen suhteessa menestykseen. Jos menestystä ei tule, niin katsomot pienentyvät ja talous syöksyy.

Suureksi onneksi Alajärveltä on löytynyt joukko ihmisiä, jotka eivät taistelematta päästä paljon hyviä hetkiä tarjonnutta seuraa lopulliseen tuhoon.

Kantokoski antoi kiitosta noin kolmenkymmenen henkilön joukolle, joka on urakoinut syksyn ajan löytääkseen ratkaisuja talouskurjimukseen.

On suorastaan ihme, että Ankkureitten pesäpallotoiminnan yhtiöittämissuunnitelman ja pesäpallojaoston tehtävästä vapauttamisen jälkeen viime perjantaina voitiin esitellä Ykköspesisjoukkue, uusi strategia, #Ankkurisydän-kansalaiskeräys ja tulevaisuuden näkymät talouden hallinnassa.

Puheenjohtaja Antti Joensuu korosti, kuinka tärkeää on se, että Ankkurit liikuttaa noin viittä sataa lasta ja nuorta. Pesäpalloilua heistä harrastaa noin 350 ja ensi vuonna Ankkureilla on kaksikymmentä joukkuetta, enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Jouko Etula on yksi Ankkureitten entisistä superpesispelaajista ja on nyt toiminut seuran sopimusneuvottelijana. Hän toteaa blogissaan, että hänen mieltään on erityisesti lämmittänyt pelaajien tavoitteellinen suhtautuminen pesäpalloon ja omaan kehittymiseen kansallislajin harrastajina. Blogi on yksi uusista keinoista ankkurilaisuuden vahvistamisessa.

Sari Heinilä