Uudistusten mediakevät

Mediamaailman historiallisen suuri murros jatkuu voimakkaana. Tilattuna paikallislehtenä Järviseutu-lehdellä on yli 80-vuotinen polku, jonka säilyttäminen vahvana vaatii vastaamista ajan vaatimuksiin.

Postinjakelu on merkittävä linkki sanomalehtien toiminnassa. Vasta sitten, kun lehti on sovitusti asiakkaalla, tilaus on lunastettu. Ilkka-Yhtymä on sopinut jakelun jatkamisesta Postin kanssa myös vuonna 2019, joten Järviseutu kulkee jatkossakin tutusti Postin mukana tilaajille niin taajamiin kuin haja-asutusalueillekin.

Ilkka-Yhtymän alkuvuoden ratkaisut ovat vaikuttaneet Järviseutu-lehden toimintaan. Yhtymän paikallislehdet vastaavat nyt osaltaan myös maakuntalehtien, tabloid- kokoon siirtyneiden Ilkan ja Pohjalaisen, uutistuotannosta. Viikonlopputyöskentelyyn on saatu vahvistusta toimittajien vuorokierrosta. Paikallislehdet Järviseutu ja Viiskunta vastaavat yhteisen alueensa, joka kattaa Järviseudun ja Alavuden ympäristöineen, viikonloppu-uutisoinnista. Joten Järviseudulla voi tavata uutistyössä monia uusia kasvoja. Viikonlopun vuorokierrossa on kaikkiaan mukana neljä toimittajaa.

Sähköinen uutis- ja palvelutuotanto jatkaa myös kasvuaan. Kiinnostus näitä palveluita kohtaan on kasvanut nopeasti, samoin kiinnostus lähes reaaliaikaiseen verkkouutisointiin. Järviseutu-lehdessä uutta kohti kuljetaan hallitusti antaen arvoa sekä markkinoinnin huipputuotteelle, tilatulle paikallislehdelle, että kehittyvälle sähköiselle mediatuotannolle.

Sari Heinilä