Uusia alkuja ja tapahtumia

Järviseutu-lehti on tänään hyvinvoinnin aiheiden äärellä. Jotta vauvat polskuttelisivat uimareina, tarvitaan erityiset olosuhteet.

Alajärvi sai noin seitsemän miljoonaa euroa maksaneen uimahallinsa lokakuussa 2013 ja kaikki nämä vuodet uimahallista on kantautunut kiittäviä viestejä. Nyt uutta ovat vauvauimarit, mutta erityisesti ikäihmiset ovat nauttineet mahdollisuudesta palauttaa uimataitoa ja harrastaa vesiliikuntaa. Uimahalli myös työllistää ja muun muassa parhaillaan etsitään uimaopettajaa.

Uimahallin kävijämäärät ovat edelleen kasvussa, vaikka tähänkin asti luvut ovat olleet jo komeita. Hyvä niin, sillä uiminen sopii liikunnaksi todella monille.

Liikunta lisää hyvinvointia. Kuntien vapaa-aikapalveluiden ohella juuri liikunnassa korostuvat kolmannen sektorin mahdollisuudet erityisesti silloin, kuin olosuhteet suorastaan houkuttelevat uudenlaiseen toimintaan. Tästä esimerkiksi käy hiekkatekonurmella varustetun Pallohallin suositut kävelyhetket: ei liukastumisia ja rollaattorillakin on aina kesäkeli.

Monitoimihalli on sitten luku sinänsä. Se on nostanut eri liikuntalajien mahdollisuudet uudelle tasolle.

Mutta ajankohtaista, erityisesti merkittäviä henkilövalintoja, on myös henkisen kulttuurin puolella. Uudet alut kiinnostavat varmasti, kun sekä Alajärven kirjasto että Nelimarkka-museo saavat uudet johtajansa näinä päivinä.

Seuraavat kuntavaalit ovat Suomessa reilun vuoden kuluttua huhtikuussa 2021 ja puolueiden ehdokashankinta on nyt aluillaan. Visionääreille on jälleen kysyntää.