Vaalivuosi on tärkeä yrittäjille

Järviseutu-lehden lokakuun suurjakelunumero on Yrittäjä-teemalehti. Tässä lehdessä esittäytyy suuria ja yhä kasvavia yrityksiä, mutta myös Järviseudulle hyvin tyypillisiä pieniä, eri toimialojen perheyrityksiä. Yhteistä heille kaikille on yrittäjyys elämäntapana.

Pohjalainen Yrittäjä -lehti on pohjalaisen talouselämän ja yrittäjyyden erikoislehti. Tämän vuoden kolmannessa numerossa soinilainen Seija Ojajärvi, Etelä-Pohjanmaan yrittäjien varapuheenjohtaja, puuttuu pääkirjoituksessaan useisiin yrittäjille ajankohtaisiin aiheisiin. Hän muistuttaa kirjoituksessaan, että yrittäjien paikallisyhdistykset ovat pitkäaikaisella ja aktiivisella työllään vaikuttaneet siihen, että on saatu vahvistettua yrittäjäystävällistä ilmapiiriä ja hyvää yhteistyöhenkeä yrittäjien ja kuntien välille. Hän on tyytyväinen, että kunnat kokevat yritykset merkittävinä kumppaneina, jotka lisäävät paikkakunnan elinvoimaisuutta ja asukkaiden elinmahdollisuuksia.

Hän muistuttaa myös vaalivuoden merkityksestä yrittäjille.

”Tärkeintä, mitä meistä jokainen voi tehdä, on valita ehdokas, joka toiminnallaan ajaa yrittäjän tärkeänä pitämiä asioita, esimerkiksi yrittäjämyönteistä veropolitiikkaa, karsii turhia normeja, kehittää työmarkkinoita ja haluaa parantaa yrittäjän sosiaaliturvaa.”

On hatunnoston arvoista, että Järviseudulta ehditään vahvasti mukaan Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimintaan. Puheenjohtaja, vimpeliläinen Anne Niemi puolestaan välitti viime viikolla Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen huolen poliittisten lakkojen vaikutuksista maan taloudelle.

Sari Heinilä