Valmennus ja olosuhteet

Alajärven Ankkureiden pitkäaikainen urheiluaktiivi ja valmentaja Tapio Rajala siteerasi seuran yleisurheilujaoston tiedotustilaisuudessa Matti Nykäsen valmentajaa Matti Pullia. Hän totesi Pulliin viitaten, että urheilun menestysedellytyksiä on kaksi: valmennus ja olosuhteet. Muut asiat tulevat sitten siinä sivussa.

Ankkureilla on tällä hetkellä yleisurheilussa historiallisen hieno tilanne. Hän vertaa menestystä mainioon vuoteen 2012 ja sitä ennen palaa vertailussa jopa 1950-luvulle saakka. Rajalan mukaan kaikkein suurin asia nyt on se, että kaudella 2019 seuralla oli peräti kahdeksan arvokisa- tai maaotteluedustusta. Se on äärimmäisen paljon Ankkureiden kokoiselle seuralle.

Jo huipulla urheilevien nuorten lisäksi viikoittain harjoittelevien lasten ja nuorten määrä on kasvanut puoleen sataan. Monitoimihalli on nostanut harjoittelun mahdollisuuden uudelle tasolle. Rajala korostaa talviajan juoksu-, heitto ja hyppymahdollisuuksia ja arvioi, että olosuhteiden vaikutus voidaan nähdä muutaman vuoden kuluttua.

Tähtiurheilijoiden mahdollisuus harjoitella kotihallissa on tuonut mukanaan yhden yllättävänkin positiivisen ja innostavan vaikutuksen. On hienoa, että lapset ja nuoret voivat tavata harjoitellessaan menestysurheilijoita, joita he ihailevat. Sillä on suuri merkitys.

Valmennus on Ankkureiden yleisurheilun tämän kauden keskeinen teema ja kesälle seura kaavailee useita kilpailuja Ankkuri-kentälle.

Sari Heinilä