Vältä yhä ei-välttämätöntä

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on vältytty koronakuolemilta ja myös tartuntojen määrä on saatu pidettyä alhaisena. Maanantain tiedon mukaan tartuntoja oli 42. On tärkeää muistaa, että koronavirusuhka ei ole vielä poistunut.

Vakavan koronakevään merkittävä käänne kohti normaalioloja tapahtuu huomenna, kun koulujen perusopetuksen toteuttamista ei enää jatketa etänä. Koulut ovat jälleen uusien toimintatapojen edessä ja lähiopetuksessa pyritään kaikin keinoin välttämään tartuntariskiä.

Se on vaatinut paljon suunnittelua ja vaatii onnistuakseen paljon työtä opettajilta ja oikeaa asennetta oppilailta ja heidän perheiltään. Hengenvaarallinen koronavirus voi edelleen yllättää, jos hygieniasta ja muista varotoimista lipsutaan.

Alajärven sivistystoimi ja Järvi-Pohjanmaan perusturva tiedottivat maanantaina, että koronavirustilanne on alueellamme tällä hetkellä rauhallinen. Tiedote korostaa, että Alajärven kaupunki / Järvi-Pohjanmaan perusturva noudattaa Suomen hallituksen suosituksia ja seuraa tiiviisti THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistuksia. Hallituksen linjauksen mukaisesti varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa siirrytään lähiopetukseen ja koulut avataan 14.5.2020. Samana päivänä myös lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset poistuvat ja ulkoharrastuspaikat avataan. Kokoontumisrajoitus on nyt yhä 10 henkilöä, kesäkuussa 50. Perusturva ja Alajärven kaupunki suosittelevat yhä rajoittamaan ei-välttämätöntä toimintaa sekä välttämään asiointia riskiryhmiin kuuluvien kanssa.

Sari Heinilä