Yhteishaku voi olla uusi alku

Uusia alkuja. Niiden tarve on suuri nopeasti muuttuvassa työelämässä. Elinkeinoelämä ja tekemisen tavat uudistuvat nopeasti, maaseudun rakennemuutos on raju ja teknologian vaatimukset työelämässä kovat. Maaseudulle muutokset tuovat myös uusia mahdollisuuksia ja tasa-arvoistavatkin vaihtoehtoja keskusten kanssa.

Opiskelu on tie uusiin alkuihin. Suomi on opiskeluun liittyen tasa-arvoisten mahdollisuuksien maa, siitä kannattaa olla ylpeä ja tarttua vaihtoehtoihin. Järviseutu on tänään mukana nuorten hienoissa hetkissä: viime viikon penkkarit ja myös vanhojentanssit vievät perinteiden avulla lukiolaisia kohti koulutuksen käännekohtaa.

Mitä enemmän on tietoa opiskelun vaihtoehdoista, sitä mielenkiintoisemmaksi näkymä tulevaisuudesta muuttuu.

Muuttuva yhteiskunta voi johtaa myös siihen, että tutut ammatit muuttuvat tai poistuvat jopa kokonaan. Mutta uutta tulee tilalle, ehkä vielä parempaakin, ja siihen tarvitaan tietoa.

Järviseudulla on yhä hieno tilanne siinä, että alueella on tarjolla useita koulutusmahdollisuuksia, jotka voivat avata reittejä myös jatkokoulutuspaikkoihin. Näistä kerrotaan tänään Järviseudun ammatti-instituutin liitteessä, sillä yhteishaku on jälleen ajankohtainen asia.

Yhteishaku on yksi mahdollisuus mennä kohti uusia näkymiä elämässä. Nyt on opiskelupaikan hakemisen aika. Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen on alkanut ja yhteishaussa voi hakea koulutuksiin yhdellä hakulomakkeella.

Sari Heinilä