Yksinyrittäjä, hae yhä tukea

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:ssä on seurattu korona-ajan vaikutuksia alueen yrityksiin ja tehty huomiota. Toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa toteaa, että JPYP:n toiminta-alueella ei ole ollut mitään poikkeuksellista yritysten lakkautus- tai konkurssiaaltoa. Onneksi näin, sillä maailmanlaajuinen pandemia on kurittanut yrityksiä poikkeuksellisella tavalla. Alanko-Luopa huomauttaa myös, että uusia yrityksiä on perustettu edellisten vuosien tapaan.

Sekin on hieno tieto, että yritysten omistajanvaihdosinnokkuus on hiljalleen palautumassa kevään koronaepidemian alun jälkeen.

Korona-ajan menetyksiin on yhä saatavissa myös apua, eikä tilaisuutta kannata jättää käyttämättä. Yksinyrittäjien tukia on hakenut JPYP:n alueella yhteensä 174 yksinyrittäjää ja myönteisiä päätöksiä on tehty 143 kappaletta. Osa hakemuksista on Alanko-Luovan mukaan vielä keskeneräisessä tilassa. Kunnille myönnetystä yksinyrittäjille suunnattavasta kokonaisrahoituksesta on käytetty noin 30 prosenttia. Yksinyrittäjien tukea voi hakea vielä 30.9.2020 saakka.

Alanko-Luovan tärkeä viesti yrittäjille on se, että vaikka yritysten koronarahoitukseen tulee tauko, ei yritystoiminnan kehittämistä kannata lopettaa. Hän muistuttaa, että JPYP:n yritysneuvojiin kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin jo kehityshankkeen tai investoinnin suunnitteluvaiheessa.

JPYP on Alajärven kaupungin ja Lappajärven, Soinin ja Vimpelin kuntien sekä alueen 22 yrityksen ja pankin yhteisesti omistama elinkeinoyhtiö, joka tarjoaa yritys- ja kehittämispalveluita toimialueen osakaskunnille ja yrityksille. JPYP:n verkkosivuille kannattaa poiketa.