Kaartusentien perusparannus toteutettava

Kokoomuksen kauhavalainen kansanedustaja Janne Sankelo on tehnyt 12 talousarvioaloitetta valtion vuoden 2022 talousarvioon.

Sankelo esittää panostuksia tärkeisiin maakunnallisiin tiekohteisiin. Sankelo uudistaa aloitteensa Kaartusentien perusparantamisesta ja päällystämisestä Alajärvellä.

– Kaartusentie palvelee paikallisten asukkaiden lisäksi myös Vimpelin ja Alajärven välistä asiointi- ja työmatkaliikennettä. Tien nykyinen kunto ei kestä kasvavaa liikennettä, Sankelo toteaa.

– Tieosuus on pääosin huonokuntoista päällystämätöntä soratietä. Tien välityskyky ja turvallisuus kasvaisivat, jos tielle tehdään perusparannus ja koko tieosuus asfaltoidaan. Hienoa, että Alajärven päättäjät ovat olleet asiassa aktiivisia. Vaikuttamistyötä pitää kuitenkin jatkaa, jotta suunnittelusta päästään toteutukseen.

Alueen kansanedustajat ovat tehneet myös yhteisiä talousarvioaloitteita Järviseudulle. Sankelo pitää yhteistyötä liikenneasioissa tärkeänä.

Vaalipiirin kansanedustajina olemme esittäneet maantien 711 Alajärvi– Ruona -tieosuudelle tiesuunnitelmaa, kantateiden 63 ja 68 liittymän parantamista Evijärvellä sekä kantatien 63 kehittämistä Evijärven ja Kaustisen välillä. Tällaisten hankkeiden edistämisessä pitkäjänteisyys ja yhteistyö yli puoluerajojen on tärkeää.

Kansanedustaja Janne Sankelo (kok.)