Lukijalta: Korona vaikuttaa Tassutiimin toimintaan

Koronavirus ei ole vaikuttanut kissakyselyjen määrään Alajärven Tassutiimissä. Kotejä löytyy kissoille tavalliseen tahtiin, etenkin pennuille. Aikuisille löydämme koteja aina hitaammin.

Kissojen luovutuksiin korona on vaikuttanut siten, että luovutustilanteissa pyrimme noudattamaan ohjeita hygieniasta ja turvavälistä. Kissat pääsevät yhä muuttamaan uusiin koteihin, mutta luovutukset tehdään ulkona siten, että kissa on jo kopsassa. Eli kissoihin ei tällä hetkellä pääse tutustumaan sijaiskoteihin, sillä haluamme välttää turhia ihmiskontakteja.

Myyntisopimuksetkin tehdään sähköisesti eikä paikan päällä. Ohjeena on myös pestä ja desinfioida kopsa hyvin aina siirtojen jälkeen.

Tällä hetkellä esimerkiksi kissojen leikkaukset ovat hankalampia järjestää. Kaikki yleensä käyttämämme kunnaneläinlääkärit eivät enää leikkaa, rokota tai tee muita kiireettömiä toimenpiteitä kissoille. Kissojemme luovutuksen edellytyksenä on kuitenkin leikkaus, rokotukset ja sirutus, joten nyt joudumme viemään niitä näihin toimenpiteisiin Seinäjoelle yksityisille klinikoille. Se on myös kalliimpaa kuin kunnaneläinlääkärillä käyttäminen.

Yhdistyksen taloustilanne onkin seuraava huolenaihe koronatilanteessa - onko ihmisillä enää mahdollisuutta tehdä raha- ja ruokalahjoituksia? Pyrimme toteuttamaan rahankeräyksiä netissä ja ruokakeräyksiä kaupoissa koronasta huolimatta. Ja toisaalta juuri sen takia!

Koronaan sairastuneiden lemmikit saattavat tarvita väliaikaisia sijoituspaikkoja. Haluaisimme niitä yhdistyksen kautta tarjota, mutta sitä varten tarvitsisimme vapaaehtoisia sijaiskoteja huolehtimaan näistä kissoista. Eli sijaiskotien ja avun tarvetta saattaa näille kissoille olla.

Lisäksi varaudumme siihen, että lomautusten myötä monien taloudellinen tilanne saattaa heikentyä. Haluaisimme voida auttaa esimerkiksi kissanruokalahjoituksilla ja välttämättömien eläinlääkärikulujen korvaamisella näissä tilanteissa olevia lemmikinomistajia.

Tämäkin toki vaatii varoja, joten onnistunut rahankeräys on tässä myös suuressa roolissa.

Karoliina Takamäki

pj, Alajärven Tassutiimi ry