Uutiset

Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto jakoi useita merkittäviä apurahoja Järviseudulle

Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto on jakanut apurahoina 1,3 miljoonaa euroa taiteen, tieteen ja kulttuurin taitajille. Apurahat jaettiin keskiviikkona 17. toukokuuta 93 apurahaa hakeneelle.

Kaikkiaan hakemuksia tuli 466. Hakemusten yhteenlaskettu hakusumma oli hieman vajaat yhdeksän miljoonaa euroa. Myönnetyistä apurahoista taiteen osuus on noin 50 prosenttia, lastenkulttuurin 10 prosenttia ja tieteen 35 prosenttia. Loput apurahoista kohdistuvat kotiseututyöhön. Myönnettyjen apurahojen keskikoko on noin 13 800 euroa.   

Taiteissa kokovuotisia työskentelyapurahoja myönnettiin eniten visuaalisiin taiteisiin, yhteensä seitsemän. Niistä Elina Försti ja Minna Tuohisto-Kokko saivat kaksivuotiset työskentelyapurahat.  

Alajärveläiselle taidemaalari Förstille myönnetty apuraha oli 28 000 euroa. Samansuuruisen apurahan sai myös alajärveläinen terveystieteiden maisteri Hanna Kangastupa ikääntyneiden avun hakemista erilaisissa elämäntilanteissa käsittelevään väitöskirjatyöhön.

Muut järviseutulaiset apurahan saajat olivat:

Hum. kand. Tuija Ahola, Lappajärvi, museosatukirjan kirjoittamiseen, 7 500 euroa.

Fil. maisteri Maria Lampinen, Alajärvi, Eero Nelimarkan elämää ja Nelimarkka-museon vaiheita käsittelevän museojulkaisun toteuttamiseen, 11 000 euroa.

Alajärven 4H-yhdistys ry, Alajärvi, Meijän kotiseutu -projektin toteuttamiseen, 12 000 euroa.

Evijärven 4H-yhdistys ry, Evijärvi, Väinön Villat -lasten perinnepäivien järjestämiseen, 7 000 euroa.

Lehtimäen vanha pappila Fagerkulla ry, Alajärvi, Fagerkullafest-tapahtuman järjestämiseen, 4 000 euroa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli