Uutiset

Kesäinen kakku kuuluu juhannukseen – tässä herkussa on järviseutulaista otetta

Olisiko tämä kakku sinunkin juhannuspöytäsi kruunu? Kakkureseptin takana on alajärveläinen Kultahehku.
Olisiko tämä kakku sinunkin juhannuspöytäsi kruunu? Kakkureseptin takana on alajärveläinen Kultahehku.
Kuva: Severi Peura

Kesäinen kakku on juhannuspöydän kruunu. Alajärveläinen Kultahehku loi kesän kunniaksi lähiruokareseptin ihanan maukkaaseen kesäkakkuun.

Se kehiteltiin varta vasten täksi kesäksi. Kakkua on testattu ja monipäinen maisteluraati totesi sen yksimielisesti pääsevän jatkoon. Testaa sinäkin kesän kunniaksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

KAURAINEN MANSIKKA-TYRNIKAKKU (10-15 hengelle)

Pohja:

2 dl Koskenvarren Higlanderin kaurahiutaleita

2 dl kiehuvaa vettä

2,5 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

150 g voita

3 kpl Takalan tilan kananmunia

2,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 prk Aurinkolinnan tyrnihilloa

300 g paikallisia mansikoita

4 dl kermaa

400 g tuorejuustoa

2 rkl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 rkl vaniljakreemijauhetta

Kauralastu-koristeet:

30 g voita

½ dl fariinisokeria

1 dl kaurahiutaleita

200 g mansikoita koristeeksi

Kesäinen kakku kuuluu juhannukseen – tässä herkussa on järviseutulaista otetta
Severi Peura

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ohje:

Aloita valmistamalla kakkupohja.

  1. Sekoita kaurahiutaleet ja kiehuva vesi keskenään ja jätä sivuun odottamaan.

  2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita.

  3. Yhdistä seokset keskenään.

  4. Lisää lopuksi munat ja sekoita hyvin.

  5. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Valmista seuraavaksi koristeeksi tulevat kauralastut.

  1. Sulata voi. Lisää joukkoon fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita.

  2. Nostele lusikalla paperoidulle uunipellille pieninä nokareina. Jätä leviämisvaraa reilusti.

  3. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Tee sitten täyte.

  1. Vatkaa kerma.

  2. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe.

  3. Vatkaa seos vielä nopeasti tasaiseksi.

Kun kakkupohja on jäähtynyt, halkaise se kolmeen yhtä paksuun osaan. Täytä kakku.

  1. Laita ensin ensimmäinen pohjakappale tarjoilulautaselle ja laita sen päälle täyte. Voit lusikoida sen tai pursottaa. Ripottele täytteen päälle tyrnihilloa ja pilkottuja mansikoita.

  2. Laita seuraava pohjakappale ja toista edellinen.

  3. Laita kakkuun viimeinen pohjakappale. Laita myös kakun päälle täytettä ja tyrnihilloa. Koristele kakku kauralastuilla ja mansikoilla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli