Uutiset

Kurikka irtisanoutuu Alajärven musiikkiopistosta

Alajärven musiikkiopiston toiminta järjestellään uusiksi.
Alajärven musiikkiopiston toiminta järjestellään uusiksi.
Kuva: Timo Annanpalo

Kurikan kaupunki on ilmoittanut irtautuvansa Alajärven musiikkiopistoa koskevasta sopimuksesta. Irtautuminen tapahtuu 1.1.2024 alkaen. Musiikinopetusta jatketaan sopimuksessa sovitulla tavalla ensi vuoden heinäkuun loppuun saakka.

Alajärven musiikkiopisto on Alajärven kaupungin ylläpitämä vuonna 1979 perustettu oppilaitos ja se kuuluu valtionosuusrahoituksen piiriin. Musiikkiopiston toiminta-alueeseen kuuluvat Alajärven kaupungin lisäksi Soinin kunta ja Kurikan kaupunki.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen organisaatiomuutoksen yhteydessä sivistystoimialan tehtävistä siirtyi elinvoimalautakunnalle museo sekä nuoriso- ja liikuntapalvelut. Vuoden 2023 alusta voimaan tulleen organisaatiomuutoksen yhteydessä suunniteltiin myös musiikkiopiston, kansalaisopiston ja kirjaston toimintojen siirtämistä sivistyslautakunnan alaisuudesta elinvoimalautakunnan alaisuuteen, mutta kuntien väliset yhteistoimintasopimukset eivät mahdollistaneet tämän toteuttamista.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan käynnistää valmistelun koskien Alajärven musiikkiopiston järjestämistä sekä toiminnan siirtämistä elinvoimatoimialan alaisuuteen 1.1.2024 alkaen.

Samalla todettiin, että neuvottelut Soinin kunnan kanssa ja tiettyjen hallinnollisten toimien mm. hallintosäännön muutos, valmistelut on syytä käynnistää välittömästi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli