Uutiset

Linja-autoliikenne Osmo Ahon liikennöimä Pohjanmaan pikavuoro lopetetaan – viimeinen vuoro ajetaan nyt sunnuntaina

Linja-autoliikenne Osmo Ahon liikennöimä Pohjanmaan pikavuoro lopetetaan kannattamattomana. Sen reitti on kulkenut Kokkolasta Kaustisen, Vetelin, Vimpelin, Alajärven, Kuortaneen Alavuden, Virtojen , Ruoveden ja Oriveden kautta Tampereelle ja takaisin. Reittiä on ajettu perjantaisin ja sunnuntaisin.

Syynä vuoron lopettamiseen ovat nopeasti kohonneet kustannukset.

– Pikavuoron lopettamispäätöstä on punnittu pitkään ja päätös on ollut erittäin raskas. Valitettavasti vuoron lipputulot eivät riitä kattamaan kasvaneita kustannuksia. Ennen Tampereelta oli tarjolla myös hyviä jatkoyhteyksiä eteenpäin Helsinkiin ja Turkuun, mutta nekin ovat sulaneet pois korona-aikana, sanoo yrittäjä Kirsi Aho.

Vuodesta 1988 liikennöity Pohjanmaan Pikavuoro ylsi alun perin Helsinkiin saakka ja se oli yksi Suomen pisimmistä reittiliikenteen linjoista. Keväällä 2019 vuoro typistettiin päättymään Tampereelle. Muutoksella haettiin tehokkuutta mahdollistamalla viikonloppumatkustus molempiin suuntiin ajopäivinä. Vuorotarjontaa Etelä-Pohjanmaan kunnista Seinäjoen suuntaan junayhteyksille on viime aikoina lisätty, mikä on osaltaan vaikuttanut pikavuoron matkustajamääriin. Viimeinen vuoro ajetaan sunnuntaina 31. heinäkuuta 2022.

Kirsi Aho kertoo Perhonjokilaaksossa (28.7.2022), että vielä viime keväänä reitin matkustajamäärät olivat normaalia matalammat, mutta tänä kesänä reitillä on asiakkaita lähes samaan tapaan kuin enne korona-aikaa. Lipputulot eivät kuitenkaan riitä kattamaan kasvaneita kustannuksia.

Uutinen perustuu Linja-autoliikenne O. A. Aho Oy:n lähettämään tiedotteeseen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli